28 Temmuz 2013 Pazar

ÇEŞME TATİLİMİZ :)

       Bu yaz tatilimize Çeşme ile başladık. Tatile ablam,kuzen,ben ve kardeşim Selin ile gittik çok güzeldi.Kaldığımız yer Dalyan Köyü'nün Marina'sına yakın olan Turizm Uygulama  Oteliydi..Kardeşim turizm okuduğu için onun sayesinde haberimiz oldu bu yerden fiyatı da uygun geldi. Normalde bu otelde pek fazla yer olmazmış ama bu sefer nasılsa denk geldi bizde bu sayede hop kendimizi burada bulduk.Otel büyük bir otel ama biz gittiğimizde daha sezonu tam açmamıştı. Lys sınavlarının bitmesine daha yaklaşık 1 hafta olduğundan ortalarda pek kimseyi göremedik..Ama biz geldikten 2 gün sonra otelin 2 aylık bütün rezervasyonu dolmuştu.





           İlk gün otelimize arabayla 5  yürüyerek 10 dakika  mesafe uzakta olan Kocakarı Plajı'na gittik.Burası gittiğimiz diğer plajlara göre daha dalgasız ve sıcaktı.Plajını çok beğenmedim ama suyu çok güzeldi.



Kocakarı Plajı,

         Çeşme'nin  merkezinden de buraya 10 dakikada bir küçük minibüsler kalkıyor olduğundan ulaşım rahat.Biz ilk gün arabayla gittik ama daha sonra minibüsle gittik.Arabayla gitmek isteyenlerin arabalarını yokuşun başında bırakmasını tavsiye ederim çünkü park yeri gerçekten  sorun olabiliyor.Plajın sonunda marina vardı.Buradaki balıkların başka yerde yiyeceğiniz balıklardan çok daha güzel olduğunu duyduk.Ama burada yemek fırsat olmadı. Çeşme'nin merkezinde canlı müzik yapan bir balıkçı da yedik.



                                                                 Dalyan Köy Marina,

                                                                 Çeşme merkez,

               Sonraki uğrak yerimiz Ilıca Plajıydı. Bu plajın kumları kum saatinin içindeki kumlar gibi incecik,parlak ve o kadar güzel ki bayıldık doğrusu.Saatlerce burada güneşlenip yüzdükten sonra kendinizi birkaç metre ilerideki kumruculardan birine atabilirsiniz. Adım başı  bir Kumrucu Şevki'ye rastlamanız mümkün. Eskişehir'de kumru olmadığından her günümüzü bir Kumrucu Şevki'de doyasıya kumru yiyerek geçirdik.İçimde büyüyen kumru ağacını hissedebiliyorum :)


         Çeşmedeki tekne gezileri de çok güzel bizim gittiğimiz teknede zenne vardı.Herkes çok eğlendi.Daha önce hiç Zenne şovu izlememiştim.Bizim Zenne biraz atarlı  Zenne çıktı çok komikti :)




        Çok eğlenceli bir gün oldu.Bizim teknenin adı Poseidon'du birkaç koy gezdik Akvaryum Koyu,


                                 
  (Her koyun resmini çekmedim fotolar genelde Eşek adasına ait.Çünkü adaya inip gezmek için bol vaktimiz oldu :)

                                                             
                                                                 Mavi Koy,(?)


                                                                   Eşek Adası,


                    Cennet Adası/Mağaralar ama koyların bazılarının suyu gerçekten çok soğuk geldi.

        Alaçatı'yı da bol bol gezme fırsatı bulduk. Onu da başka bir yazımda anlatacağım.

            * Alaçatı yazım için TIK TIK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder