9 Temmuz 2013 Salı

Bahar Şenlikleri

        Bahar Şenlikleri  Eskişehir'de yine  çok güzel geçti.Bu yıl Sabancı Holding Anadolu Üniversitesi'ne  Sıla'yı getirdi  aynı gün Osmangazi Üniversitesi'nde de Göksel vardı. Geçen yıl  Sıla'nın konserine gidenler Göksel'i izlemeye gittiler,gidemeyenler ise Sıla'yı izlemeye  gittiler.



           Biz konser alanına biraz erken geldiğimiz için önlerden izleme fırsatı bulduk. Sıla'nın ekip arkadaşlarına verdiği değer çok hoşuma gitti. Sıla'nın ekibindeki herkes sırayla ya şarkı söyledi ya dans etti. Sıla'nın konserleri kesinlikle çok eğlenceli geçiyor herkese tavsiye ederim.



          Göksel'in konseri de çok eğlenceliydi.Bu sene Osmangazi'nin konser alanı değiştirildiği için Eğitim Fakültesi'nin yanındaki boş alanda yapıldı.Burada izlemek çok daha keyifliydi.Çünkü konser alçak bir alanda yapılıyor etrafında ise boş ve yüksek kaldırımlı yollar ve fakülteler var.Böyle olunca yukarıdan izleyenler çok net görebiliyor.Yakından izlemek isteyenler ise aşağıdaki alana inip rahatça izleyebiliyor.Hem alan 2 bina arasında olduğundan rüzgarda pek gelmiyor.Alanın etrafına da Lunaparktan getirilen çeşitli aletler yerleştirildi.Zıplama aletlerinden tutunda atış yaparak hediye kazanabileceğiniz küçük standlara kadar Gondol'a ve Ranger'a kadar bir çok etkinlik vardı.Bu sene neden bilmiyorum Anadolu Üniversitesi  pek bir organizasyon yapmadı.  Önceki yıllarda 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılırdı. Koç Fest olurdu Sabancı olurdu en olmadı Anadolu'nun kendi etkinlikleri olurdu ama bu sene bir tek Sıla konseri oldu.Aslında Sıla da gelmiyordu.Ama daha sonra konserlerinden biri iptal olunca  buraya gelebilmiş:)



Osmangazi Üniversitesi ise bu sene Gripin, Gökhan Türkmen ve Göksel'i getirdi.İlk gün Gripin sahne aldı.Hava çok yağmurluydu.Bir ara bu yağmurda kimse gelmez dedik ama tam konser saatlerinde yağmur dindi.Geçen sene Gripin Eskişehir'e geldiğinde hastaydı pek fazla kalamamıştı.Söz vermişti bir daha geldiğimde telafi edeceğim diye sözünü tuttu. Neredeyse 3 saat sahnede kaldı.Eski,yeni bir sürü şarkısını seslendirdi.En keyifli Eskişehir konserlerinden birini yaşattı.



         Gökhan Türkmen'in konserine  ilgi büyüktü.Özellikle bazı şarkıları çok bilindik olduğundan hep birlikte söylendi.Ama konserin yarısından sonra ses sistemi çok kötüydü ve Gökhan Türkmen'in söylediği slow şarkılar anlaşılmaz olmaya başladı.Baktık düzelmiyor bizde pek durmadık ayrıldık oradan artık ne yapalım :)Şenlik boyunca bol bol dilek balonu yakıldı.Her yer ışıl ışıldı :) Umarım seneye çok daha güzel bir Bahar Şenliği olur :)

2 yorum: