29 Temmuz 2013 Pazartesi

Çekilişe Katıldım Ki Ben...



              İlk defa bir blog çekilişine katıldım.Çantayı çok beğendim :) Acemi şansı olur belki bana çıkar :)Olamaz mı olabilir... :D Keyifli bir blog olmuş çok beğendim.Ayrıca bir meslektaşımı blogger da görmek çok keyifli :)

                                                                                  TIK TIK...




28 Temmuz 2013 Pazar

Blog Buluşmaları 1



Birkaç gün önce blog buluşmalarımızdan ilkini gerçekleştirdik umarım devamı gelir.Hepinizi tanıdığım için çok mutlu oldum canları benim :)



Blogların isimleri :

    * Ben http://tasarimkaravani.blogspot.com/
    *Kardeş blogger Selin http://balansvemanevraa.blogspot.com/
    *Ev sahibesi(Merve'nin annesi) http://pamuksekerhobi.blogspot.com/

Alaçatı

            Çeşme tatilimizin en güzel uğrak noktası Alaçatı!!!  İnanılmaz güzel bir atmosfere sahip her yerde butik restoranların  olduğu harika bir yer.Bütün tabelaların el ile süslendiği ''burada hayat var ''diye bağıran bir tatil yeri.Ara sokaklarına girince butik otelleri görebileceğiniz her sokağının fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz , bir sokağında karşınıza antikacılar çıkarken bir sokağından tasarım atölyelerinin çıkabileceği çiçeklerle süslü küçük bir Yunan Adasını andıran ve kesinlikle karadutlu dondurmasını yemeden gelmemeniz gereken güzel ötesi bir yer.Rüzgarı nedeniyle harika bir Sörf keyfi yaşayabileceğiniz ama suyu buz gibi incik boncuk ve ünlü markaların dükkanlarıyla dolu bir yer.




            Burayı gündüz gezmesi ayrı bir keyif gece gitmesi ayrı bir keyif veriyor .Bütün gün denizde yüzmekten yorulduğumuzdan otele gidelim biraz dinlenelim dedik.Sonra birde baktık ki akşam oluvermiş hemen üzerimizi değiştirip yola koyulduk.


              

                 Önce karadutlu dondurmasından alıp yalaya yalaya çarşısından aşağı doğru yürümeye başladık. İki yanımızda kurulu çeşit çeşit restoranlardan gelen kahkaha seslerini dinleye dinleye  ara sokaklarında dolaştık.Yol boyunca incik boncuk ,hatıra magnet ve  harika orjinal yaka modelleri (yaka modelleriyle ilgili önceki yazılarımdan biri okumak isterseniz tıklayın bakalım   TIK TIK ) satan sayısız dükkanın önünden yavaş yavaş  geçtik yorulunca ilk boş bulduğumuz yere oturduk.



Sohbet ederek etrafı,insanları seyrederek(ben çok severim bir yere oturup gelen geçeni,etraftaki insanları izlemeyi:) ve enfes bir kahve içip fallarımıza  baktıktan sonra (ve tabi aşırı uykumuz geldikten sonra çünkü burasını başka türlü bırakamazdık) otelin yolunu tuttuk.Daha sonra bir kaç defa daha uğradık buraya hepsinden  de ayrı bir keyif aldık.Her seferinde daha da bir arka sokaklarını keşfetmeye çalışarak dolaştık.(İnsan aşırı yoruluncaya kadar anlamıyor burada ne kadardır dolaştığını :)





Daha sonra duyduk ki  cumartesi günü Alaçatı'nın pazarı varmış bir de orayı gezelim dedik.Güzel elbiseler vardı.Ama Çeşmenin pazarından da çok farklı değildi. Burada biraz daha fazla çeşit var ama yine de bize küçük geldi.Çok güzel yöresel düğme baskısıyla yapılmış beyaz (bu aralar her yerde çeşitlerini görebileceğiniz) torba çantalardan aldım.Çok hoşuma gitti.Herkes çok beğendi.Eğer fermuarı olsaydı çantamı çoktan  anneme kaptırmıştım :)







           Keyifli bir tatildi pazar yerinin ara sokaklarına gidince POP adında çok güzel bir dükkan keşfettik.






             Dükkandan çıkmak istemedim özellikle porselen bebekler çok hoşuma gitti.Coco Cola ve Pepsi'nin çok çeşitli şişelerine bayıldım.Kapının yanındaki minik araba ve motora da bayıldım. Çeşitli boydaki baskılı kutular da çok şirindi.Hepsini hepsini çok beğendim.Çok keyifli bir tatil geçirdim umarım bir gün sizin de burayı görme şansınız olur.




                                                                Bunlara bayıldım.




                                            Bilim adamını ve maymunu çok beğendim.





                           Benim de böyle bir kutu koleksiyonum var.O yüzden bunların yeri ayrı :)
















not:Gezdiğim yerlerden topladığım hediyelik eşyalar ile küçük bir koleksiyon yapıyorum ilerideki yazılarımdan birinde bunların fotoğrafını ayrıca çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu tatil sayesinde  özellikle bu sene çok güzel parçalar topladım.Onlar benim Bebeklerim :D

ÇEŞME TATİLİMİZ :)

       Bu yaz tatilimize Çeşme ile başladık. Tatile ablam,kuzen,ben ve kardeşim Selin ile gittik çok güzeldi.Kaldığımız yer Dalyan Köyü'nün Marina'sına yakın olan Turizm Uygulama  Oteliydi..Kardeşim turizm okuduğu için onun sayesinde haberimiz oldu bu yerden fiyatı da uygun geldi. Normalde bu otelde pek fazla yer olmazmış ama bu sefer nasılsa denk geldi bizde bu sayede hop kendimizi burada bulduk.Otel büyük bir otel ama biz gittiğimizde daha sezonu tam açmamıştı. Lys sınavlarının bitmesine daha yaklaşık 1 hafta olduğundan ortalarda pek kimseyi göremedik..Ama biz geldikten 2 gün sonra otelin 2 aylık bütün rezervasyonu dolmuştu.





           İlk gün otelimize arabayla 5  yürüyerek 10 dakika  mesafe uzakta olan Kocakarı Plajı'na gittik.Burası gittiğimiz diğer plajlara göre daha dalgasız ve sıcaktı.Plajını çok beğenmedim ama suyu çok güzeldi.



Kocakarı Plajı,

         Çeşme'nin  merkezinden de buraya 10 dakikada bir küçük minibüsler kalkıyor olduğundan ulaşım rahat.Biz ilk gün arabayla gittik ama daha sonra minibüsle gittik.Arabayla gitmek isteyenlerin arabalarını yokuşun başında bırakmasını tavsiye ederim çünkü park yeri gerçekten  sorun olabiliyor.Plajın sonunda marina vardı.Buradaki balıkların başka yerde yiyeceğiniz balıklardan çok daha güzel olduğunu duyduk.Ama burada yemek fırsat olmadı. Çeşme'nin merkezinde canlı müzik yapan bir balıkçı da yedik.



                                                                 Dalyan Köy Marina,

                                                                 Çeşme merkez,

               Sonraki uğrak yerimiz Ilıca Plajıydı. Bu plajın kumları kum saatinin içindeki kumlar gibi incecik,parlak ve o kadar güzel ki bayıldık doğrusu.Saatlerce burada güneşlenip yüzdükten sonra kendinizi birkaç metre ilerideki kumruculardan birine atabilirsiniz. Adım başı  bir Kumrucu Şevki'ye rastlamanız mümkün. Eskişehir'de kumru olmadığından her günümüzü bir Kumrucu Şevki'de doyasıya kumru yiyerek geçirdik.İçimde büyüyen kumru ağacını hissedebiliyorum :)


         Çeşmedeki tekne gezileri de çok güzel bizim gittiğimiz teknede zenne vardı.Herkes çok eğlendi.Daha önce hiç Zenne şovu izlememiştim.Bizim Zenne biraz atarlı  Zenne çıktı çok komikti :)




        Çok eğlenceli bir gün oldu.Bizim teknenin adı Poseidon'du birkaç koy gezdik Akvaryum Koyu,


                                 
  (Her koyun resmini çekmedim fotolar genelde Eşek adasına ait.Çünkü adaya inip gezmek için bol vaktimiz oldu :)

                                                             
                                                                 Mavi Koy,(?)


                                                                   Eşek Adası,


                    Cennet Adası/Mağaralar ama koyların bazılarının suyu gerçekten çok soğuk geldi.

        Alaçatı'yı da bol bol gezme fırsatı bulduk. Onu da başka bir yazımda anlatacağım.

            * Alaçatı yazım için TIK TIK...

9 Temmuz 2013 Salı

Bahar Şenlikleri

        Bahar Şenlikleri  Eskişehir'de yine  çok güzel geçti.Bu yıl Sabancı Holding Anadolu Üniversitesi'ne  Sıla'yı getirdi  aynı gün Osmangazi Üniversitesi'nde de Göksel vardı. Geçen yıl  Sıla'nın konserine gidenler Göksel'i izlemeye gittiler,gidemeyenler ise Sıla'yı izlemeye  gittiler.



           Biz konser alanına biraz erken geldiğimiz için önlerden izleme fırsatı bulduk. Sıla'nın ekip arkadaşlarına verdiği değer çok hoşuma gitti. Sıla'nın ekibindeki herkes sırayla ya şarkı söyledi ya dans etti. Sıla'nın konserleri kesinlikle çok eğlenceli geçiyor herkese tavsiye ederim.



          Göksel'in konseri de çok eğlenceliydi.Bu sene Osmangazi'nin konser alanı değiştirildiği için Eğitim Fakültesi'nin yanındaki boş alanda yapıldı.Burada izlemek çok daha keyifliydi.Çünkü konser alçak bir alanda yapılıyor etrafında ise boş ve yüksek kaldırımlı yollar ve fakülteler var.Böyle olunca yukarıdan izleyenler çok net görebiliyor.Yakından izlemek isteyenler ise aşağıdaki alana inip rahatça izleyebiliyor.Hem alan 2 bina arasında olduğundan rüzgarda pek gelmiyor.Alanın etrafına da Lunaparktan getirilen çeşitli aletler yerleştirildi.Zıplama aletlerinden tutunda atış yaparak hediye kazanabileceğiniz küçük standlara kadar Gondol'a ve Ranger'a kadar bir çok etkinlik vardı.Bu sene neden bilmiyorum Anadolu Üniversitesi  pek bir organizasyon yapmadı.  Önceki yıllarda 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılırdı. Koç Fest olurdu Sabancı olurdu en olmadı Anadolu'nun kendi etkinlikleri olurdu ama bu sene bir tek Sıla konseri oldu.Aslında Sıla da gelmiyordu.Ama daha sonra konserlerinden biri iptal olunca  buraya gelebilmiş:)



Osmangazi Üniversitesi ise bu sene Gripin, Gökhan Türkmen ve Göksel'i getirdi.İlk gün Gripin sahne aldı.Hava çok yağmurluydu.Bir ara bu yağmurda kimse gelmez dedik ama tam konser saatlerinde yağmur dindi.Geçen sene Gripin Eskişehir'e geldiğinde hastaydı pek fazla kalamamıştı.Söz vermişti bir daha geldiğimde telafi edeceğim diye sözünü tuttu. Neredeyse 3 saat sahnede kaldı.Eski,yeni bir sürü şarkısını seslendirdi.En keyifli Eskişehir konserlerinden birini yaşattı.



         Gökhan Türkmen'in konserine  ilgi büyüktü.Özellikle bazı şarkıları çok bilindik olduğundan hep birlikte söylendi.Ama konserin yarısından sonra ses sistemi çok kötüydü ve Gökhan Türkmen'in söylediği slow şarkılar anlaşılmaz olmaya başladı.Baktık düzelmiyor bizde pek durmadık ayrıldık oradan artık ne yapalım :)Şenlik boyunca bol bol dilek balonu yakıldı.Her yer ışıl ışıldı :) Umarım seneye çok daha güzel bir Bahar Şenliği olur :)

7 Temmuz 2013 Pazar

Bahar Yürüyüşü

          Bahar Yürüyüşü Eskişehir öğrencileri tarafından her sene yapılan acayip keyifli bol  renkli bol  kostümlü etkinliği bu senede çok güzel geçti.Özellikle Anadolu Üniversitesi GSF öğrencilerinin birbirinden güzel  kostümleriyle katıldığı bir yürüyüş olmakla birlikte herkesin katılabildiği çok keyifli bir yürüyüş.İsteyen kostümünü alır gelir isteyen maskesini isteyen ise sadece kendini alır gelir :) Ama herkes mezun olmadan önce  en az 1 kere gelir bu etkinliğe.

Ben de kendi maskemi tasarlayıp seneye öyle gitmeyi planlıyorum. Şimdiden araştırmaya başladım acaba ne yapabilirim diye.


Bu seneki kostümler ayrı bir güzeldi. Özellikle savaşçı kostümlerine bayıldım.



Daha sonra yerli kabilelerinin kostümleri çok güzeldi.



Bunlar dışında farklı kostümlere bürünenler vardı.Prenses,hippi,şaman,çiçekçi kızlar,Zeyna,korsanlar...ve daha birçok kostüm vardı.

                                                     Prensesler:


                                                    Çiçekçi+kovboy ve hippi kızlar:


                                                              Korsanlar ve vampirler:


                         Özellikle Yüzüklerin Efendisi'ndeki Nazgul 'ün Efendisi'nin kostümü bir harikaydı bence.



                 Tabi birde her sene olduğu gibi bu senede etrafta  vampirler ve cadılar  vardı :)



         Her sene daha da güzel ve yaratıcı kostümler ortaya çıkıyor.Bu kostümler aynı zamanda Bahar Yürüyüşü'nden bir kaç gün sonra başlayan Sokak Festivali'nde de hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler olur diye bir kere daha giyiliyor.Umarım bir gün fırsatınız olur ve  sizde bu eğlenceli yürüyüşe katılabilirsiniz.



Not: fotoğraflar benim değil festival sırasında hepsinin fotoğraflarını iyi bir şekilde çekmem çok zor olduğu için  bu fotoğrafı internetten hazır aldım.Anadolu Üniversitesi'ndeki bir çok partinin ,etkinliklerin,yürüyüşlerin fotoğrafını çeken nafiz emre konur alp 'in fotoğraflarını koydum buraya.Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi'nin ana sayfasında da  buna benzer birçok  resim var.İsteyenler oradan ulaşabilirler.



Eskişehir Sokak Festivali 2

        Mayıs ayında yapılan Eskişehir Sokak Festivali'nin devamını yazmak istemiştim.Ama bir ara aklımdan çıkmış unutmuşum hatırlayınca hemen yazmak istedim:) Bu sene de çok güzel etkinlikler vardı.Ben Tegv'in gönüllü ablalarından biri olarak önce gidip oradaki standı ziyaret etmek istedim.Her zamanki gibi küçük bıcırıklar standın etrafına doluşmuş resim yapıyorlardı.Biraz orada kaldıktan sonra başka neler varmış acaba diye dolaşmaya başladım.
         Geçen sene keçeler çok ilgi görmüştü.Benim hala o zamandan kalan keçe kitap ayraçlarım  evde duruyor. Cupcakeli,kalpli,köpekli,Muppetslı(bunu kardeşim yapmıştı)...bir sürü sayfa ayraçlarım var.Aslında daha çoktu.Ama bazılarını arkadaşlarıma hediye ettim.


            Bu sene özellikle tuvallere çok önem vermişler.Çok büyük boylarından tutunda küçük boylarına kadar bir çok çeşidi vardı. Bende hemen bir tanesini, kapıp başladım resim yapmaya:)Kardeşim Süpermen yaptı ve çok hoş oldu.Sonra kuruması için biraz köşeye bırakıp diğer stantları dolaşmaya başladık.Stantlardan birinde elinizin ya da yüzünüzü alçıya aldırıp kalıbını çıkartıyorlardı.Bende hatıra olsun diye elimi yaptırdım.(yüzünüzü yaptırmak isterken  her yeriniz kirlenebiliyor da )

Eskişehir hatıra fotoğrafı çektirdik. Ben cadı şapkasıyla çektirdim:)Kardeşim de kovboy şapkasıyla çektirdi :) Bazıları kostümlü arkadaşlarla fotığraf çektirdi. Zeyna'dan nasrettin hocaya, Vampirlerden Amazon kadınlarına kadar bir sürü kostümlü öğrenciler vardı.


Ben en çok  geçen seneki  THOR'u beğenmiştim.Ama etrafı çok kalabalıktı.Meğer ne kadar çok THOR hayranı varmış :D Bunu dışında Yüzlerine resim yaptıran  bir sürü de çocuk vardı.Çok eğlenceli bir 2 gündü.

not:Diğer yazımı okumak isteyenler tık tık :)

not: Bendeki fotoğraflar biraz kötü olduğundan internetten aldım fotoları ;)Bir sonraki yazım Eskişehir'in meşhur her sene yapılan bol kostümlü bol renkli  ''Bahar Yürüyüşü'' ile ilgili olacak. Buraya da birkaç tane kostümlü şenlik resmi koymak istedim;)