25 Mayıs 2013 Cumartesi

Eskişehir Sokak Festivali

          Bu sene Mayıs ayı Eskişehir için ne kadar da çok hareketli geçiyor sizce de öyle değil mi? 15. Uluslararası Film Festivali , Ralli gösterileri ,köpek yarışması , konserler, Bahar Yürüyüşü derken şimdi sıra  da  Sokak Festivali var. 


Bugün başlayan sokak festivali için Porsuk 'un her yerine stantlar kuruldu. Keçeden maske yapımına , t- shirt boyamadan alçı ile vazo yapımına kadar  bir çok etkinlik mevcut. 


         Akşam olunca da Porsuk üzerine kurulan setler ile Porsuk üzerinde verilecek eğlenceli konserler var. 




          Çeşitli kostümlere bürünüp hatıra fotoğrafı çektirenler mi  dersin stantlar da keçeden kitap aralığı yapmaya çalışanlar mı dersin herkes burada hatta  alçıya torna çekip vazo yapmaya çalışanlar bile var.(Ben geçen  2 tane küçük ve orta boyda vazo yapmıştım.(gerçi ben  festivalde yapamamıştım daha sonra atölye de yapmıştım.) Hala evde duruyorlar:)

Yarın erkenden çıkıp bolca vakit  geçirmeyi düşünüyorum.OH! ne güzel oldu geçti bu  Mayıs ayı sanki hiç bitmeyecekmiş gibi dolu dolu :)




Eskişehir de başka neler oluyor diye merak ediyorsanız bunlar da diğer yazılarım :)

            * Eskişehir Sokak Festivali 2 yazım da burada TIK TIK :)
            * Bahar Yürüyüşü yazım için TIK TIK :)
            * Bahar Şenlikleri için TIK TIK :)


15. Uluslararası Film Festivali


              Mayıs ayı içinde gerçekleşen 15. Uluslararası Film Festivali'ne gittim.Çok güzel filmler vardı.Gitmeyi çok istediğim ama gidemediğim filmler de oldu.Onları da  izlenecekler listeme aldım. Bence sizde mutlaka izlemelisiniz.Savaş Cadısı ,Domuzlar Kralı ve Barfi bunlar bilet bulamadığım veya saatleri uymadığı için izleyemediğim filmler özellikle Savaş Cadısı'nı çok merak ediyorum.


Neredesin Süpermen izlemesi çok keyifli bir film. Konusu: Anne babası öldükten sonra ayakkabı boyacılığı yapan 2 kardeşin köyündeki sinemaya Süpermen filminin gelmesiyle başlıyor. Paraları olmadığı için filmi dışarıdaki pencereden kaçak izlemek isteyen ve yakalanıp dayak yiyen 2 kardeşin Amerika'ya Süpermen'in yanına gitmek istemesini ve yoldaki maceralarını anlatan güzel bir film.












        Kuma filmini de çok beğendim.Onun konusu ise şöyle: Ayşe'nin Avustralya'da yaşayan Fatma'ya kuma getirilmesidir.(Fatma kanser olduğu için o ölünce  evdekilere annelik yapabilecek birisinin olmasını  ister.)Film boyunca Ayşe'nin Viyana'da ki zorlu hayatından bahsediliyor.

        
              
                Son olarak El Cin 'e gittim. Gerçekten korkutucu bir film olmuş. Sinemada filmi izlerken toplam 8 kişinin filmi korkudan yarıda bırakıp çıktığını gördüm :) Özellikle korku filmi izlemeye pek kalbi dayanamayanların ya da ben gece korkarım diyenlerin izlememesi gereken bir film AMAN DİKKAT !!!